Τον σχίλουιν μου λαλούν τον Ματίας. Το δικό σου; Κύριο

Δευτέρα, 04 Σεπτέμβριος 2017 09:16 Γράφτηκε από τον  Κατηγορία Κοινωνικά Διαβάστηκε 290 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Σήμερα εννα σας γράψω την ιστορία του φίλου μου, του Ματία. Ο Ματίας έσχει 4 πόδκια τζαι γενικά όπως εκατάντησε το πράμα εν το ζωντανόν όν του κόσμου που το θορώ παραπάνω ώρες που ούλλους τους άλλους.

21151735 10211617487423997 8521273891227212424 n

Ώρες , ώρες εν πρήχτης αλλα χαλάλιν του. Εννα σας πω την ιστορία του Ματία τζαι να ευχαριστήσω ούλλους τους ανθρώπους που μας εβοηθήσαν.

Ήμαστουν στην ανεξαρτησίας με φίλους μας τζαι θορούμεν ένα σχιλούι να βουρά πάνω μας. 5-6 μηνών. Σε πολλά καλή κατάσταση. Ε που λαλείτε ελυπηθήκαμεν τον εποιάσαμεν τον.

Εγυρέψαμεν τζιαμέ στην περιοχή να δούμε τι παίζει, αν έφυε κανενού εν εκαταφέραμε να έβρουμε τίποτε. Έβαλαμεν τον τζαι μες το Facebook πέρκι τον γυρέψει κανένας. Αλλά η ανταπόκριση ήταν κανένας.

Εμείς τζίνον τον τζαιρό εζούσαμε σε ένα μιτσί διαμέρεισμα τζαι επίραμεν τον μαζί μας. Εγώ άπειρος που σχίλους γιατί είχα κάττους μια ζωή εν ηξερά να τον εκπεδεύκω. Το μόνο που ήξερα τζαι έμαθα το που τες πρώτες μέρες ήταν να μου σχιέζει να μου κατουρά τζαι να τα καθαρίζω. Ακόμα τζαι στα σκατά στες αρχές έκαμνεν μου κούτζια, τζαι άγχωνεν με τζαι για τούτο.

Επειδή εν είχα ποτέ σχίλουι ήταν φυσικό να μεν θέλω να κάμνει φασαρία. Όι για εμένα, αλλά γιατί ήμουν σε πολυκατικοία. Εξάλλου το συμβόλαιο μετά που 3ης μήνες ετέλειωνε τζαι ήταν να φύω.

Μιαν καλή ημέραν ήρτεν η σπιτονοικοτζιρά να μου κάμει πρόβλημα, ότι η γειτόνισσα έκαμεν της πρόβλημα. Το αστείο της υπόθεσης ήταν πως η γειτόνισσα αγαπούσεν τα σχιλούθκια τζαι όποτε τον έβλεπε εμιλούσεν του. Το σχιλούι λόγω τιμής εν εκαμνε φασαρία. Το πρώτο πράμα που εκατάφερα να του μάθω ήταν να μεν λάσσει χωρις λόγο. Ενστικτωδός ή μη εκατάφερα τα. Την μιαν εφώναζα του, την άλλην εχαίδευκα τον τζαι ελαλούσα του ρε κουμπάρε μεν μου κάμνεις προβλήματα. Εν θωρείς ότι μάχουμε να τα φκάλω πέρα μαζί σου; Εβλεπεν με όπως το ρομποτ τζαι εσιώπαν.

Στην συνέχεια επειδή έγιναν τζαι άλλα πράματα με την σπιτονοικοτζιρά εγώ  έφυα. Για να κατάλαβετε πόσο ‘’καλός’’ άνθρωπος ήταν η σπιτονοικοτζιρά, έποιασεν με τον Ιούλη του 17 τηλέφωνο να με ρωτήσει που εν το μπλέ το στρώμα της. Άλλαξα τζαι 2 σπίθκια που την μέρα που έφια που τζιαμέ. Μόνο που τούτο καταλαμβένεται για τι τύπισσαν μιλούμεν.

Στην συνέχεια που έφια, αναγκαστηκά έπρεπε να μείνω με τα πεθερικά μου ώσπου να έβρουμε κάτι να ενοικιάσουμε. Η πεθερά μου εν τον ήθελεν γιατί υποθέτουμεν ότι ενόμιζεν ότι ήταν να μείνουμε τζιαμέ τζαι να της τον αφήκουμεν. Είσχε τζαι ένα χαμό άλλου σχιλουθκιού 16 χρονών 6-7 μήνες πιο πριν άρα καταλαβένεται. Για τούτον τον λόγο ήβρα το σπίτι του κουμπάρου του Αντρέα που μου τον εφιλοξένησε 1 μήνα. Στην συνέχεια είχα ακόμα 1 μήνα πρόβλημα αλλά τούτο που έκαμνα ήταν το εξής. Επείενα 1 εφτομάδα στην μάνα μου στην Πάφο διακοπές. Μετά μιαν εφτομάδα στον παππού μου στην Λεμεσό, επείενα τζαι 1 εφτομάδα Λευκωσία. Ήμουν τζαι αυτοεργοδοτούμενος. Μόνο ένα κομπιούτερ ήθελα για τες δουλειές μου, οπότε κουτσά στραβά τζαι ανάποδα εκανονίζουμουν.

Μετά ήβρα σπίτι τζαι ηρεμήσαν τα πράματα. Το σχιλούι έμαθεν μας εν εισχε πρόβλημα. Αρχικά ενομίζαμεν ότι τούτο το πράμα το να αλλάζει συνέχεια τόπους, εννα του κάμει κακό. Τελικά μόνο καλό του έκαμεν. Φέφκουμεν ταξίδι πέρνουμεν τον στα πεθερικά μου τζαι εν έσχει πρόβλημα. Επειδή που ήταν μωρό έζησε με διάφορους ανθρώπους που τον αγαπούσαν τζαι εν ήδεν την ανθροπώτητα που την ανάποδη, όπου τζαι να πάει εν έσχει πρόβλημα προσαρμογής χωρίς εμάς. Να τον αφήκουμε 1-2 ημέρες για παράδειγμα τζαι να πέσει στην κατάθληψη.

Φυσικά το μόνο πρόβλημα ένει ότι τρώει πολλά γρήορα τζαι εγώ νομίζω γιατί ήταν που μωρό τζαι επείρα τον στον κουμπάρο τον Αντρέα, που ευχαριστώ πολλά την οικογένεια τουεμεγάλωσε 1.5 μήνα με κάττους τζαι εβούραν να φάει το φαί του πριν του το φαν οι κάττοι. Οι άποψεις διωνίζονται φυσικά για τούτον μιας τζαι η γυναίκα μου λαλεί ότι επείρεν που τον μάστρο του.

Τούτο το κείμενο γράφω το μόνο για έναν λόγο. Εν καρτερώ τα κτηνά που ενεν φιλοχτηνά να αλλάξουν.

Ούτε περιμένω τα άτομα που υπερασπίζουντε τα αδέσποτα να πάρουν αλλό 5 αδέσποτα σπίτι τους αφού ήδη έχουν πολλά. Περιμένω όμως τζίνους που θέλουν να ποιαν αδέσποτα τζαι τα μωρά π.χ 12-13 χρονών που ίσως να δκιαβάσουν τούτο το άρθρο, να σκεφτούν το εξής. Γιατί να γοράσω ένα σχιλούι αφού μπορώ να έβρω κάποιον που έσχει πραγματική ανάγκη. Αμαν με λαλούν εμένα πασχή , άσχημο , φκιακάν , σχιλά ή εν ξέρω τζαι εγώ τι χαρακτηριστικά μπορεί να έσχει ο καθένας μας αρέσκει μου; Έτσι τζαι τούτα τα σχιλούθκια γιατί να τα βάλλουμεν σαν 2η κατηγορία, που την στιγμή που εν έτοιμα να μας δώκουν αγάπη;

Αν σας αρέσουν τα γραφόμενα μου ακολουθήστε με να τα βλέπετε

Πιο κάτω σας βάλλω το βίντεο του Ματία όταν έκαμεν 1 εφτομάδα να μας δεί που τον είχαμεν στην πεθερά μου. Έλειπεν η πεθερά μου τζαι τούτος ήταν έξω στην αυλή τζαι έπαιζε, τζαι μώλις μας είδεν που το πουθενά μπροστά του όπως τον φάντι μπαστούνι.

Αμαν κάμετε share τούτο το άρθρο ίσως βοηθήσετε κάποιον σχιλούι. Οι σελίδες που μπορείτε να βρείτε αδέσποτα εν οι πιο κάτω. Επίσης έγραψα πιο παλιά για μιαν ταινία καταπληκτική που δείχνει πως τα σχιλούθκια γίνουντε δολοφόνοι άθελα τους, που αν μεν την είδετε πρέπει να την δείτε

Καταφύγιο Λευκωσίας

https://www.facebook.com/PawsDogShelter/?ref=br_rs

https://www.facebook.com/Noahs-Ark-Dog-Shelter-Cyprus-189949271018398/?ref=br_rs

Αμαν σας άρεσε το άρθρο μου τζαι συμφωνείτε εννα ήθελα να το αναδημοσιεύσετε για να το δεί όσο παραπάνω κόσμος γίνεται. Αν που την άλλη αρέσκουν σας οι προσωπικές μου απόψεις στα δεξία έννα δείτε το κουτί που μπορείτε να κάμετε like στην σελίδα μου.

Share το άρθρο

Like την σελίδα μας

Σχολιάστε

Ελπίδιος Χριστοδούλου

Αρέσκει μου να αρθογραφώ που 15 χρονών. Τωρά είμαι 29 χρονών ματράχαλος. Πιστεύκω ότι το να γράφεις στα κυπριακά, φέρνει πολλά καλλύτερα αποτελέσματα γιατί εν η δυάλεκτος που μιλούμεν τζαι εν αναγκάζουμεν τον νου μας να κάμνει 2 δουλειές (μετάφραση από Ελληνικά στα Κυπριακά). Το blog αυτό εννά έστιαστεί περισσότερο στα κοινωνικά θέματα όπως τζαι εννά βάλλει τους αναγνώστες του σε διάφορους διαλογισμούς.