ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΚΡΟΥΖΟΥΜΕΝ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΜΑΣ. Κύριο

Τρίτη, 29 Αύγουστος 2017 16:05 Γράφτηκε από τον  Κατηγορία Κυπραιος Διαβάστηκε 115 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Καταρχήν γεια σας. Λαλούν με Ελπίδιο Χριστοδούλου τζαι σας καλοζωρίζω στην νέα μου σελίδα. Στην σελίδα τούτη εννα σας γράφω προσωπικές απόψεις για διάφορα θέματα τα οποία πιστεύκω αξίζει τον τρόπο να τα συζητήσουμε.

 

Σήμερα εννα σας γράψω τι πιστεύκω για την ανεργία που την δική μου οπτική γωνιά τζαι πιο συγκεκριμένα πως ευθύνεται η κοινωνία μας. Εν θα κάτσω να σας λαλώ για τες μαλακίες που μας εφέραν οι πολιτικοί, γιατί τζαι τούτοι φέρνουν μεγάλη ευθύνη. Αλλά ατε τζαι γράψω τα μπορώ να τους αλλάξω; Φυσικά τζαι όχι. 

Τζίνο που θέλω τζαι πιστεύκω μπορώ να αλλάξω ένει το πως σκέφτετε ο κάθε ενας μας. Πως να σέβεται τον συνάνθρωπο του κτλ.

Τωρά εννα σας πώ μιαν ιστορία που κουτσά στραβά τζαι ανάποδα ισχύει για ούλλους τους Κυπραίους.

Γεννιούμαστε τζαι η πρώτη μας έννοια ένει να έβρουμεν μιαν δουλειά. Υπό κανονικές συνθήκες συμφωνώ, αλλά το θέμα επαρασχέσαμεν το. Ο μέσος επιτυχημένος, εν τουτος ο οποίος έσχει μια ‘’καλή’’ δουλειά τζαι όσους μάχουντε να κάμουν την δική τους δουλειά, βάλλουμεν τους 1002 τρικλοποδκιές με επειχηρήματα αν μεν πετύχει τι εννα κάμει. 

Όποιος πάει να κάμει κάτι το διαφορετικό, αυτόματα εννα αποτύχει. Την δική μας ατολμία να δοκιμάσουμε κάτι διαφορετικό, μας φέρνει να χλευάζουμε τζίνους που θέλουν να ξεκινήσουν κάτι δικό τους. Το αστείο, πολλές φορές εν αγνοία μας κάμνουμεν το με καλές προθέσεις με αποτέλεσμα να φέρει ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα.

Που λαλείτε. Ως πριν λία λόγια ήθελαμεν να περάσουμεν Ελλάδα γιατί τα δίδακτρα ήταν μούχτι τζαι για την ζωάρα. Το ίδιο ισχύει τζαι για το πανεπηστίμιο Κύπρου. Πόσοι εσπουδάσαν επαγγέλματα που εν γαίζουν τζαι καρτερούν να έβρουν δουλειά. Για παράδειγμα, γίνεται εγώ να αγαπώ την αρθογραφία τζαι τωρά που γράφω να γουστάρω να το κάμνω με τες ώρες τζαι να έρτεις εσύ που το πουθενά τζαι κάμνεις το με το ζόρι να μου ποιάσεις την δουλειά μου τζαι να είσαι ανταγωνιστικός;

Εγώ είχα περάσει Λαική και παραδοσιακή μουσική στην Άρτα τζαι ήταν να πάω. Μόνο που το σκέφτουμε τρέμω με την σκέψη να εποίενα. Ήταν να ήμουν ένας άνεργος μουσικός του συστήματος. Τωρά όμως που εν εσπούδασα μουσικός τζαι κάμνω τουτο που μου κάμνει κέφι καταλαβαίνω ότι εν θα ήμουν απλός ένας άνεργος μουσικός, αλλά ένας αποτυχημένος που εν θα εμπορούσα να κοντραριστώ με τζίνους που έχουν στο αίμα τους την μουσική. Απλός ήταν να πάω γιατί επέρασα τζιαμέ τζαι γιατί επάενα αρκετά χρόνια πιάνο.

Άλλοι έπειαν να σπουδάσουν επίσης κάτι που εν τους άρεσε, γιατί ενομίζαν είχαν μέσο τζαι ήταν να εμπέναν στο δημόσιο. Τούτοι φυσικά τζαι δεν πρόκειτε να ανταγωνιστούν τες λίες θέσεις που εμέιναν στον ιδιωτικό τομέα.

Ούλλη μας που μωρά δείχνουμεν ότι έχουμεν κάποια κλήση. Άλλος μπορεί να ζωγραφίζει, άλλος να ξέρει μαθηματικά, αλλά να θεωρούμε σαν γονιοί ότι εν εσχει δουλειές. Αμαν βουρήσεις κάτι για χρόνια να είσαι σίουρος ότι εννα πετύχεις. Φτάνει να το αγαπάς. Να το κάμνεις σαν χόμπυ τζαι παράλληλα να κάμνεις την δουλειά που εννα σου φέρει το ψουμίν σου. Όταν το αρκέψεις τούτο που τα 20 σου να είσαι σίουρος ότι στα 35 εννα κάμνεις τζίνο που εγούσταρες μια ζωή.

Τζαι για να μεν παρεξηγηθώ, υπάρχουν κάποια επαγγέλματα όπως οι δασκάλοι δημοτικού που εν κρουσμένα που το σύστημα τζαι κάποια άλλα που εν μπορείς να υπερβείς έναν συγκεκριμένο μισθό. Σε τούτα ναι φτέσην οι πολιτικοί τζαι πρέπει να αλλάξουν. Αλλά τζίνα που φτέμεν σαν κοινωνία είμαστεν άξιοι να τα αλλάξουμεν; 

Εννα ήθελα πολλά να μου γράψετε τις απόψεις σας για τούτον το θέμα σε περίπτωση που συμφωνάτε ή διαφωνάτε, καθώς τζαι να κάμετε like τζαι κοινοποίηση. Εννα μου δώκετε δύναμη να συνεχήσω να κάμνω αρθογραφίες τζαι να λαλώ τα πιστεύκω μου, με τρόπον που εν θα προσβάλλει κανέναν. Θέλω να δημιουργήσω κάτι διαφορετικό που να μεν υπάρχει στην Κύπρο, με σκοπό να ξυπνήσει η κοινωνία μας τζαι να αναλάβει κάποιες ευθύνες που μας αναλογούν χωρίς αντιπαραθέσεις τζαι ακρώτητες. Ο σωστός τρόπος έν το παν

ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΚΡΟΥΖΟΥΜΕΝ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΜΑΣ.

 

 

Αμαν σας άρεσε το άρθρο μου τζαι συμφωνείτε εννα ήθελα να το αναδημοσιεύσετε για να το δεί όσο παραπάνω κόσμος γίνεται. Αν που την άλλη αρέσκουν σας οι προσωπικές μου απόψεις στα δεξία έννα δείτε το κουτί που μπορείτε να κάμετε like στην σελίδα μου.

Share το άρθρο

Like την σελίδα μας

Σχολιάστε

Ελπίδιος Χριστοδούλου

Αρέσκει μου να αρθογραφώ που 15 χρονών. Τωρά είμαι 29 χρονών ματράχαλος. Πιστεύκω ότι το να γράφεις στα κυπριακά, φέρνει πολλά καλλύτερα αποτελέσματα γιατί εν η δυάλεκτος που μιλούμεν τζαι εν αναγκάζουμεν τον νου μας να κάμνει 2 δουλειές (μετάφραση από Ελληνικά στα Κυπριακά). Το blog αυτό εννά έστιαστεί περισσότερο στα κοινωνικά θέματα όπως τζαι εννά βάλλει τους αναγνώστες του σε διάφορους διαλογισμούς.