Μαθρακέφκουμεν τες γενιές μας με ανεπανόρθωτες ζημιές Κύριο

Τετάρτη, 30 Αύγουστος 2017 08:05 Γράφτηκε από τον  Κατηγορία Κυπραιος Διαβάστηκε 170 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Κάποτε καθούμαστεν τζαι σκεφτούμαστε πως επερνούσαμε στα παιδικά μας χρόνια. Εφκέναμεν έξω εκλοτσούσαμεν την μάππα, επέζαμεν χωστό τζαι στην ανάγκη αμαν εν εβρίσκαμε αρσενικά μωρά, επαίζαμεν κουμέρες με τες κορούες. Η σημερινή αρθογραφία ένει καθαρά για τα μωρά, πως εκαταλήξαν τζαι με πιο τρόπο χρησιμοποιούν την τεχνολογία. 

keramidakia
Σήμερα διούμεν τους τα Playstation τζαι τα κινητά απλώς για να σκάσουν τζαι να μεν μας πελλανίσκουν την κελλέ μας. Οι μανάες μας εμπορούσαν να ακούουν 5 μωρά ταυτόχρονα τζαι να μπορούν να αντεπεξέλθουν, τώρα η εύκολη λύση ενι το κινητό για να τους μαθρακέψουμεν τζαι να τους κάμουμεν ζόμπυ. Λίο πολλά ισχύει για ούλλα τα μωρά.
Πάμεν να θυμηθούεν ωστόσο κάποια παιχνίδκια που επαίζαμε όταν ήμαστουν μιτσιοί.

  • Σκατούλικα
  • Δεν περνάς κυρά Μαρία
  • Χωστό
  • Μάππα
  • Μπάσκετ
  • Κουμέρες
  • Μάππα (που αμάν εφκάλαμεν έξω την μάππα τζαι εν εβάλαμεν γκολ ετρώαμεν κλωτσιές τζαι ζυνισχές, εξέχασα το όνομα του παιχνιδκιού)
  • Ζύζηρον

Έσχει φυσικά τζαι κάποια άλλα παιχνίδκια που επέζαμεν πιο μιτσιοί όπως επροανάφερα το δεν περνάς κυρά Μαρία τζαι το τηλέφωνο που ελαλούσαμεν μιαν λέξη. Τούτα ίσως να παιζουντε ακόμα γιατί εν η ηλικία που το μωρό ενεν χασκιασμένο τζαι εν γυρέυκει το κινητό.
Το να χρησιμοποιείς την τεχνολογία εν ένα πράμα. Το να μαρθακέφκεις όμως που τούτην τζαι να μεν έσχεις την δική σου κρίση εν άλλο. Πρέπει οι γονιοί να προσπαθούν τα μωρά τους όσο πιο λίο να χρησιμοποιούν τα κινητά, καθώς τζαι τα μωρά να ξέρουν να τα χρησιμοποιούν τζαι να γνωρίζουν τους κινδύνους.
Επισης εν αθυμούμε που, νομίζω στην Σουηδια ή Νορβηγία εβάλαν στα μωρά ένα μάθημα που την πρώτη δημοτικού, για να μαθαίνουν να καταλαβαίνουν ποιες ειδήσεις εν ψεύτικες τζαι πιες αληθινές. Που την στιγμή που κρατούν το κινητό, τζαι είναι μέρος της ζωής τους πρέπει να ξέρουν τζαι τι πρέπει να προσέχουν που τζίνο. Να μαθαίνουν ποιες σελίδες εν trust για αγορές τζαι τα λοιπά.
Το μεγάλο πρόβλημα με τους σημερινούς γονιούς της ηλικίας μας είναι ότι δεν έχουν τες απαραίτητες γνώσεις για να καταλάβουν την δύναμη της τεχνολογίας τζαι πιο συγκεκριμένα του ιντερνετ. Ξέρουν να μπαίνουν facebook να κάμνουν μια αγορά αλλά ως τζιαμέ.

Δυστυχώς οι σημερινοί γονιοί ουσιαστικά είναι η πρώτη γενιά που πρέπει να αντιμετωπήσει τούτην ούλλη την ραγδαία ανάπτυξη της τεχνολογίας τζαι κανένας εν τους έδειξεν πως.
Ελπίζω τούτο να το δουν οι ειδικόι μας γιατί με τα πράματα που βλέπω στην παιδεία εννα βρεθούμε σε ακόμα ένα θέμα προ εκπλήξεως τζαι εν θα ξέρουμε πως εννα ενεργήσουμε όταν το πρόβλημα μεγαλώσει για τα καλά.

Τούτην την ραγδαία ανάπτυξη της τεχνολογίας αν δεν την χειριστούμε σωστά, όπως είπα σε ένα άλλο μου άρθρο σχετικά με την κοινωνική ανεργία εννα υπάρξει πρόβλημα τζαι για τα μωρά μας όταν εννά έρτει η μέρα να έβρουν δουλειά.

 

Αμαν σας άρεσε το άρθρο μου τζαι συμφωνείτε εννα ήθελα να το αναδημοσιεύσετε για να το δεί όσο παραπάνω κόσμος γίνεται. Αν που την άλλη αρέσκουν σας οι προσωπικές μου απόψεις στα δεξία έννα δείτε το κουτί που μπορείτε να κάμετε like στην σελίδα μου.

Share το άρθρο

Like την σελίδα μας

Σχολιάστε

Ελπίδιος Χριστοδούλου

Αρέσκει μου να αρθογραφώ που 15 χρονών. Τωρά είμαι 29 χρονών ματράχαλος. Πιστεύκω ότι το να γράφεις στα κυπριακά, φέρνει πολλά καλλύτερα αποτελέσματα γιατί εν η δυάλεκτος που μιλούμεν τζαι εν αναγκάζουμεν τον νου μας να κάμνει 2 δουλειές (μετάφραση από Ελληνικά στα Κυπριακά). Το blog αυτό εννά έστιαστεί περισσότερο στα κοινωνικά θέματα όπως τζαι εννά βάλλει τους αναγνώστες του σε διάφορους διαλογισμούς.