Πως να απαντήσεις σε ένα Interview. 10 + 1 καλύτερες ερωτήσεις και απαντήσεις. Κύριο

Δευτέρα, 04 Σεπτέμβριος 2017 20:35 Γράφτηκε από τον  Κατηγορία Φοιτητές Διαβάστηκε 1015 φορές

Εν πολλά σημαντικό κατά την διάρκεια που πάτε σε μια συνέντευξη να γνωρίζετε και να απαντάτε με αποτελεσματικότητα τις ερωτήσεις του. Επειδή οι ερωτήσεις πάνω κάτω οι ίδιες, οι εργοδότες περιμένουν τις ανάλογες απαντήσεις.

bad interview questions

Εν χρειάζεται να θυμάστε επακριβως μιαν απάντηση. Προτιμήστε να σκεφτείτε εκείνη την ώρα για να μεν φκείτε νοκ άουτ. Η συνέντευξη εννα τα πάει πολλά καλά, αν πάς να προετοιμαστείς γνωρίζοντας τι θα πείς και πια χαρτιά να τραβήσεις την σωστή ώρα. Πρέπει να γνωριζεις την ιστορία σου τζαι πως να την παρουσιάσεις.

Οι καλύτερες 10 ερωτήσεις και 10 απαντήσεις στις συνεντεύξεις.

Δείτε τις 10 καλύτερες ερωτήσεις που έσχει πολλά μεγάλο τσανς να σας ρωτήσουν οι μάστροι σας συμπεριλαμβανομένων των καλύτερων απαντήσεων. Επίσης εννα πρέπει να αναθεωρήσετε τες ερωτήσεις που θα ηθέλατε εσείς να κάμετε στον εργοδότη σας, για να είστε έτοιμοι όποιαν δίποτε στιγμή να τες χρησιμοποιησετε στην συνέντευξη σας. Ατέ να αφήκουμε τα Κυπριακά τζαι να ποιάσουμε τα Ελληνικά.

Ποιο είναι το δυνατό σας σημείο;

Αυτή είναι μια ερώτηση που πάντα ο εργοδότης θα σας ρωτήσει. Όταν ρωτηθείτε για τα δυνατά σας σημεία, είναι πάρα πολλά σημαντικό να εξηγήσετε τα δυνατά σας χαρακτηριστικά που σας κάνουν ξεχωριστούς από τους υπόλοιπους υποψήφιους.

Καλύτερες απαντήσεις για αυτήν την ερώτηση για διάφορα επαγγέλματα

 • Απάντηση 1
  Όταν εργάζομαι σε ένα έργο, δεν θέλω μόνο να τηρήσω τις προθεσμίες. Αντίθετα, προτιμώ να ολοκληρώσω το έργο πολύ νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα. Πέρυσι, κέρδισα ακόμη και ένα μπόνους κιας και κατάφερα να ολοκλήρωσω, τρείς αναφορές μου μία εβδομάδα μπροστά.
 • Απάντηση 2
  Οι δεξιότητες μου στην γραφή είναι εξεραιτικές. Έχοντας εργαστεί ως συντάκτης ιστοσελίδας για πέντε χρόνια, έχω μεγάλη προσοχή στη λεπτομέρεια όταν πρόκειται για τον τρόπο γραφής μου. Έχω επίσης γράψει για μια ποικιλία αρθογραφιών, έτσι ξέρω πώς να διαμορφώσω το ύφος της γραφής μου με σκοπό ταιριάζει στο έργο και το ακροατήριο. Ως βοηθός μάρκετινγκ, θα μπορώ να γράφω και να επεξεργάζομαι αποτελεσματικά δελτία τύπου και να ενημερώνω το περιεχόμενο της ιστοσελίδας με ακρίβεια και ευκολία.
 • Απάντηση 3
  Είμαι εξειδικευμένος πωλητής με πάνω από δέκα χρόνια εμπειρίας. Κάθε τρίμηνο κατάφερα να υπερβένω τους στόχους πωλήσεών μου και έχω κερδίσει ανάλογα μπόνους από τότε που ξεκίνησα την δουλειά μου.
 • Απάντηση 4
  Οι δεξιότητες τόσο και η ικανότητα μου στον τομέα εξυπηρέτησης πελατών μου με βοήθησαν να επιλύσω αποτελεσματικά δύσκολες καταστάσεις. Με πενταετή εμπειρία ως εξψτερικός συνεργάτης εξυπηρέτησης πελατών, έχω μάθει να κατανοώ και να επιλύω αποτελεσματικά τα ζητήματα των πελατών. Επίσης θέλω να σας αναφέρω πως έχω επίσης ισχυρές επικοινωνιακές δεξιότητες, οι οποίες με βοηθούν να δουλεύω καλά με τους πελάτες, τα μέλη της ομάδας και τα στελέχη. Οι συναδέλφοι μου με χαρακτηρίζουν ως ένα αποτελεσματικό μέλος της ομάδας με ταλέντο στον τομέα των παρουσιάσεων.

Τέλος σε αυτή την ερώτηση πρέπει να είστε σίγουροι για τον εαυτό σας. Μην απαντάτε γενικά και αόριστα προσπαθόντας να δείξετε όλα τα προσόντα σας. Εστιαστείτε μόνο σε 2-3 δυνατά σημεία που χρειάζεται η εν λόγω θέση.

Ποια είναι η μεγαλύτερη αδυναμία σου;

Μια άλλη τυπική ερώτηση που θα ρωτήσουν οι εργοδότες είναι οι αδυναμίες σας. Κάνετε το καλύτερό σας για να πλαισιώσετε τις απαντήσεις σας γύρω από τις θετικές πτυχές των δεξιοτήτων και των ικανοτήτων σας ως υπάλληλος.

Παρόλο που η ερώτηση αφορά τις αδυναμίες, η απάντησή σας θα πρέπει πάντα να πλαισιώνεται γύρω από τις θετικές πτυχές των δεξιοτήτων και των ικανοτήτων σας ως εργαζομένος.

   • Απάντηση 1 - Συζητήστε μη βασικές δεξιότητες

    Μια προσέγγιση για να απαντήσετε σε αυτή την ερώτηση είναι να αναλύσετε τις βασικές δεξιότητες και τα δυνατά σημεία που απαιτούνται για τη θέση στην οποία διεξάγετε συνεντεύξεις και, στη συνέχεια, να εμφανίσετε τις αδυναμίες που δεν είναι απαραίτητες για την επιτυχία της εργασίας.

    Για παράδειγμα, αν κάνετε αίτηση για νοσοκόμος μπορείτε να τονίσετε πως δεν είστε ιδιαίτερα έμπειροι στη διεξαγωγή ομαδικών παρουσιάσεων. Σε αυτήν την περίπτωση, θα είναι κρίσιμο να υπογραμμίζετε τη δύναμή σας στην επικοινωνία one-on-one με τους ασθενείς, δείχνοντας παράλληλα ένα παράδειγμα της δυσκολίας σας με παρουσιάσεις σε μεγάλες ομάδες

   • Απάντηση 2 - Αναφέρετε τις δεξιότητες που έχετε βελτιώσει

    Μια άλλη επιλογή είναι να συζητήσετε τις δεξιότητες που έχετε βελτιώσει κατά τη διάρκεια της προηγούμενης δουλειάς σας, ώστε να δείχνετε στον εργοδότη ότι μπορείτε να κάνετε βελτιώσεις όταν είναι απαραίτητο.

    Μπορείτε να δείξετε στους εργοδότες το αρχικό επίπεδο λειτουργίας σας, να συζητήσετε τα βήματα που έχετε πάρει για να βελτιώσετε αυτόν τον τομέα και στη συνέχεια να αναφερθείτε στο σημερινό σας βελτιωμένο επίπεδο δεξιοτήτων.

    Εάν χρησιμοποιείτε αυτή τη στρατηγική, βεβαιωθείτε ότι δεν αναφέρατε τίποτα που βελτιώσατε σε σχέση με την εργασία για την οποία διεξάγετε την συνέντευξη.

    Δεν θέλετε τα προσόντα σας για την εργασία να αμφισβητηθούν.

   • Απάντηση 3 -Μετατρέψτε ένα αρνητικό σε ένα θετικό

    Μια άλλη επιλογή είναι να μετατρέψουμε το αρνητικό σε θετικό. Για παράδειγμα:

    Κάποτε περίμενα μέχρι την τελευταία στιγμή να ορίσω ραντεβού για την ερχόμενη εβδομάδα, αλλά συνειδητοποίησα ότι ο προγραμματισμός εκ των προτέρων είναι πολή πιο βοηθιτικός.

    Μου άρεσε να εργάζομαι σε ένα έργο μέχρι την ολοκλήρωσή του πριν ξεκινήσω ένα άλλο, αλλά έμαθα να δουλεύω σε πολλά έργα την ίδια στιγμή και νομίζω ότι μου επιτρέπει να είμαι πιο δημιουργικός και αποτελεσματικός σε κάθε ΄έργο ξεχωριστά.

   Πείτε μας για τον εαυτό σας.

   Σε αυτή την ερώτηση πρέπει να απαντήσετε σε ερωτήσεις σχετικά με εσάς, χωρίς να δώσετε υπερβολικές - ή πολύ λίγες - προσωπικές πληροφορίες. Ξεκινήστε μοιράζοντας μερικά από τα προσωπικά σας ενδιαφέροντα που δεν σχετίζονται άμεσα με την εργασία. Επίσης δεν πρέπει να ξεχάσετε πως όταν σας μιλά ο εργοδότης για τον εαυτό σας, θέλει να ακούσει κάτι που να σχετίζεται με την εργασία σας. Οπότε βρείτε τρόπους οι οποίοι η εργασία σας να έχει αντίκτυπο και στην προσωπική σας ζωή. Ένα σημαντικό στοιχείο που δεν πρέπει να ξεχνάτε, είναι να επισημάνετε την τιμιότητα σας και την παραδοχή μεγάλων λαθών ακόμα και αν μπορείτε να τα καλύψετε.

     • Γιατί πρέπει να σε προσλαβουμε?

   Είστε ο καλύτερος υποψήφιος για τη αυτή την εργασία; Να είστε έτοιμοι να πείτε γιατί και με αυτοπεποίθηση. Η απάντηση αυτή πρέπει να είναι μία σύντομη ιστορία που να εξηγεί τι μπορείτε να προσφέρετε στον εργοδότη και γιατί πρέπει να είστε εσείς που πρέπει να πάρετε αυτήν τη δουλειά.

     • Ποιες είναι οι προσδοκίες του μισθού σας?

   Αυτή είναι μια πάρα πολή σοβαρή ερώτηση που αν την απαντήσετε λάθος, υπάρχει περίπτωση να γκρεμίσετε όσα κτήσατε με κόπο στις προηγούμενες σας ερωτήσεις. Φαίνεται πολύ απλή ερώτηση, αλλά μόνο απλή δεν είναι.

     • Γιατί αποχωρήσατε από την προηγούμενη σας δουλειά;

   Όταν ρωτηθείτε για ποιο λόγο αποχωρήσατε από την προηγούμενη σας εργασία, επιμείνετε στα γεγονότα και επικεντρωθείτε στην απάντηση της συνέντευξής σας για τα μελλοντικά σας σχέδια, ειδικά εάν η αποχώρηση σας από την προηγούμενη εργασία δεν ήταν υπό τις καλύτερες περιστάσεις.

     • Γιατί χρειάζεσαι αυτή την θέση;

   Αυτή η ερώτηση σας δίνει την δυνατότητα τι γνωρίζετε για την εταιρεία και την εργασία την οποία ζητάτε. Προσπαθείστε να μείνετε προσηλομένει και συγκεκριμένοι στα προσόντα που σας κάνουν να είστε κατάλληλοι καθώς και τις ευθύνες τις οποίες θα αναλάβετε σε περίπτωση εργοδότησης σας.

     • Πώς χειρίζεστε το άγχος και την πίεση;

   Τι κάνετε όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά στην δουλειά; Ο καλύτερος τρόπος για να απαντήσετε σε αυτή την ερώτηση είναι να δώσετε ένα παράδειγμα για το πώς χειρίσθηκε το άγχος σε μια προηγούμενη δουλειά.

     • Περιγράψτε μια δύσκολη κατάσταση στο εργασιακό σας περιβάλλον και πώς το ξεπεράσατε.

   Ο εργοδότης θέλει να μάθει τι κάνετε όταν αντιμετωπίζετε μια δύσκολη κατάσταση. Όπως και με την ερώτηση σχετικά με το άγχος, να είστε έτοιμοι να δώσετε ένα παράδειγμα σε συγκεκριμένο συμβάν, όπου η κατάσταση ήταν δύσκολη.

     • Ποιοι είναι οι στόχοι σας για το μέλλον;

   Αυτή η ερώτηση έχει σχεδιαστεί για να μάθετε αν πρόκειται να παραμείνετε ή να προχωρήσετε αμέσως μόλις βρείτε μια καλύτερη ευκαιρία. Κρατήστε την απάντησή σας επικεντρωμένη στην δουλειά και στην εταιρεία με την οποία διεξάγετε συνεντεύξεις.

     • Θέλετε να μας κάνετε κάποια ερώτηση;

   Στο τέλος της συνέντευξης, οι περισσότεροι συνεντευξιαζόμενοι ρωτούν αν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις σχετικά με την εργασία ή την εταιρεία. Είναι πάντα μια καλή ιδέα να έχουμε μια λίστα έτοιμη και να είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε.

Αμαν σας άρεσε το άρθρο μου τζαι συμφωνείτε εννα ήθελα να το αναδημοσιεύσετε για να το δεί όσο παραπάνω κόσμος γίνεται. Αν που την άλλη αρέσκουν σας οι προσωπικές μου απόψεις στα δεξία έννα δείτε το κουτί που μπορείτε να κάμετε like στην σελίδα μου.

Share το άρθρο

Like την σελίδα μας

Σχολιάστε

Ελπίδιος Χριστοδούλου

Αρέσκει μου να αρθογραφώ που 15 χρονών. Τωρά είμαι 29 χρονών ματράχαλος. Πιστεύκω ότι το να γράφεις στα κυπριακά, φέρνει πολλά καλλύτερα αποτελέσματα γιατί εν η δυάλεκτος που μιλούμεν τζαι εν αναγκάζουμεν τον νου μας να κάμνει 2 δουλειές (μετάφραση από Ελληνικά στα Κυπριακά). Το blog αυτό εννά έστιαστεί περισσότερο στα κοινωνικά θέματα όπως τζαι εννά βάλλει τους αναγνώστες του σε διάφορους διαλογισμούς.

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.