Η τεχνική frame by frame, τα κινούμενα σχέδια και η σχέση της με την εκπαίδευση Κύριο

Κυριακή, 10 Σεπτέμβριος 2017 07:56 Γράφτηκε από τον  Κατηγορία Φοιτητές Διαβάστηκε 762 φορές

 Μικροί και μεγάλοι παρακολουθούν κινούμενα σχέδια.

Πολλές φορές ίσως αναρωτιόμαστε, την διαδικασία δημιουργία τους.

Τα κινούμενα σχέδια στην ουσία είναι πολλά σκίτσα/εικόνες που κατά την ένωση τους φτιάχνουν το τελικό αποτέλεσμα που ονομάζεται Frame By Frame.

Παράδειγμα Frame by Frame

 

Στο πάνω παράδειγμα, βλέπουμε 6 διαφορετικές στάσεις και κατά την ένωση δημιουργήθηκε το τελικό αποτέλεσμα.

Που άλλου μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτή την τεχνική πέρα από τα κινούμενα σχέδια;

1) Στην δημιουργία lego video (brick Film).

2. Στις καθημερινές μας φωτογραφίες

H τεχνική frame by frame στην εκπαίδευση

Η πιο πάνω τεχνική κατά την προσωπική μου άποψη θα ήταν πολύ χρήσιμη στο μάθημα της τέχνης με την συμβολή των υπολογιστών και όχι μόνο.

1.Πέρα της παραδοσιακής ζωγραφιάς ο μαθητής θα είχε την δυνατότητα να μάθει πως δημιουργούνται τα κινούμενα σχέδια καθώς και να εμπλακεί άμεσα με την δημιουργία κινουμένων σχεδίων. Αυτό θα υποβοηθήσει ο μαθητής να θέλει να γνωρίσει την διαδικασία δημιουργίας ταινιών ή animation.

2. Ζωγραφίζοντας το ίδιο σκίτσο με διαφορετικές μορφές υποβοηθά στην ανάπτυξη της λεπτομέρειας και της καλλιγραφίας.

3. Το μάθημα της τέχνης μέσο της τεχνολογίας γίνεται πιο ευχάριστο.

4. Ο μαθητής μαθαίνει να γνωρίζει και να χρησιμοποιεί την τεχνολογία, συμπεριλαμβανομένων των υπολογιστών με πιο δημιουργικό τρόπο τρόπο.

Η δημιουργία lego film με την τεχνική Frame by frame

Θα ακολουθήσουν και άλλα Video Tutorials. Αν σας άρεσε η δουλειά μου μην ξεχάσετε να κάνετε like την σελίδα μου (στα αριστερά σε περίπτωση που είστε με υπολογιστή και στο κάτω μέρος αν είστε με κινητό) καθώς και κοινοποίηση το άρθρο.

Σε προηγούμενο κείμενο ανέπτυξα τις απόψεις μου σχετικά με το πως θα μπορούσε η τεχνολογία να βοηθήσει την εκπαίδευση καθώς και τις μελλοντικές της συνέπειες.

Αμαν σας άρεσε το άρθρο μου τζαι συμφωνείτε εννα ήθελα να το αναδημοσιεύσετε για να το δεί όσο παραπάνω κόσμος γίνεται. Αν που την άλλη αρέσκουν σας οι προσωπικές μου απόψεις στα δεξία έννα δείτε το κουτί που μπορείτε να κάμετε like στην σελίδα μου.

Share το άρθρο

Like την σελίδα μας

Σχολιάστε

Ελπίδιος Χριστοδούλου

Αρέσκει μου να αρθογραφώ που 15 χρονών. Τωρά είμαι 29 χρονών ματράχαλος. Πιστεύκω ότι το να γράφεις στα κυπριακά, φέρνει πολλά καλλύτερα αποτελέσματα γιατί εν η δυάλεκτος που μιλούμεν τζαι εν αναγκάζουμεν τον νου μας να κάμνει 2 δουλειές (μετάφραση από Ελληνικά στα Κυπριακά). Το blog αυτό εννά έστιαστεί περισσότερο στα κοινωνικά θέματα όπως τζαι εννά βάλλει τους αναγνώστες του σε διάφορους διαλογισμούς.

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.