Μεν μας παντρέψετε με αρσενικόν άνθρωπο. Εν τούτοι οι λόγοι που πιστεύκω ο κόσμος εν πατά μάππα Κύριο

Σάββατο, 02 Σεπτέμβριος 2017 09:15 Γράφτηκε από τον  Κατηγορία Αθλητισμός Διαβάστηκε 715 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Το σημερινό μας θέμα εν καθαρά ποδοσφαιρικό. Το τη ομάδα υποστηρίζω ξέρουν το τζαι οι πέτρες, αλλά ενεν τούτο το θέμα. Για τζίνους που εν ξέρουν είμαι με την ΑΕΛ.

empty

Αλλά τούτο εν έσχει καμιά απολύτος σημασία. Ούλλοι αγαπούμεν τες ομάδες μας τζαι υποσυνείδιτα, μισούμε την ήττα τζαι λυπούμαστεν λόγο της επόμενης ημέρας που εννα βρεθούμε με ‘’αλλόθρησκους’’ όπως ούλλοι χαρακτηρίζουμεν τους ‘’εχθρους’’ μας ή με ‘’αδέλφια’’ μας.

Είτε βρισκούμαστεν με τους πρώτους είτε με τους δεύτερους υπάρχει ένα κοινό. Οι κουβέντες του καφενέ. Ο ένας εννα πάει με το υφάκι του νικητή ,  ο άλλος του παρέταμε τζαι κάποιες φορές του αδικημένου. Στην άλλη περίπτωση εννα μιλήσουμε με τον ‘’αδελφό’’ μας για να καταλάβουμε τι επείεν λάθος τζαι εχάσαμεν, τζαι να φτέξουμε κάποιον.

Εγώ έτσι εμαθα την μάππα. Εν θα σας παίξω τον άγιο ότι εν ξατιμάζω. Κάμνω το, αλλά τούτο εν μέρος του παιχνιδκιού είτε υποσυνήδειτα, είτε γνωρίζοντας το. Το τι εννα φωνάξεις στο γήπεδο εν αντικατοπτρίζει το τι ανθρώποι είμαστεν. Η στιγμή στο γήπεδο ένει σαν μίνι πόλεμος που το μόνο που σκέφτεσαι ένι πως να βοηθήσεις την ομάδα σου, καθώς τζαι να επιδείξεις κάτι εντυπωσιακό για να καφχιέσαι την επόμενη μέρα. This is football for me.

Ο κουμπάρος μου εν Ανορθωσιάτης, ο καλύτερος μου φίλος Ομονοιάτης τζαι ένας αγαπημένος συγγενής Απολλωνίστας.

Η μάππα όμως πως εκατέληξεν έτσι ρε παιδκιά; Ο κόσμος εν βλέπει φαντάσματα, υπάρχουν πολλά πουλημένα τζαι τούτο ανγνωρίζω το. Αλλά κάποιες κουβέντες εν κολλούν τζαι να σας το εξήγησω.  Εννα πάρω παράδειγμα την ομάδα μου , την ΑΕΚ τζαι τον Απόλλωνα τζαι το ΑΠΟΕΛ. Η Ομόνοια τζαι η Ανόρθωση εν στην κατηγορία της ομάδας μου, της ΑΕΛ για να το πάρω τζιαμέ που θέλω να καταλήξω.

Ο Απόλλωνας πέρσι έκαμεν το back to back στο κύπελλο. Οι ανθρώποι του εργάζουντε full επαγκελματικά. Η ΑΕΛ στα εισητήρια όμως που η χρονιά ήταν δύσκολη που μια φάση τζαι μετά, ήρτεν τρίτη στα εισητήρι. Φυσικά τούτο παίζουν ρόλο πολλά πράματα όπως τιμωρίες. Αλλά εν θέλω να μπώ στην ηλίθια κατεμένα συζήτηση που συζητούν πολλές φορές οι οπαδοί των δύο ομάδων για το ποιος έσχει τον πιο πολλή κόσμο.

Το point ένει πως ενό ο Απόλλωνας δουλεύκει επαγγελματικά τζαι έποιασε 2 κύπελα, εν πάει ο κόσμος στο γήπεδο όπως παλιά.

Ομάδες όπως η ΑΕΛ , Ανόρθωση τζαι Ομόνοια σύρνουν το φτέξιμο πας την διοίκηση. Σίουρα κάποια πράματα φτέσην οι διοικήσεις, αλλά πόσοι νομίζεται να στραφούν πίσω αν ούλλα πηαίνουν ρολοί; Στην ΑΕΛ να έρτουν παραπάνω 800-900 άτομα, στην Ανόρθωση το ίδιο τζαι στην Ομόνοια 2-3.000.

Το παράδειγμα του Απόλλωνα εν το πιο τρανό που πολλά πράματα παν ρολοί σε θέμα μετάβασης κόσμου.

Το να παίρνει η ΑΕΛ σε μια πρωταγονιστική πορεία 2.5-3.5000 μέσον όρο (εν θα μπω σε ανάλυση στην προσέλευση τον ντέρμπυ που πάλε εν μειομένη) κάτι σημαίνει πάει λάθος.

Αμαν πάρω το παράδειγμα της Ανόρθωσης τζαι της Ομόνοιας φυσικά, τα πράματα εν λίο διαφορετικά. Η μεν Ανόρθωση έσχει χρόνια να φκεί Ευρώπη ή δε Ομόνοια πρωτάθλημα. Τον πρώτο χρόνο εννα φέρουν αρκετό κόσμο, αλλά στην συνέχεια εννα ποκάτσουν ανεξαρτήτος πορείας. Πάντα μιλούμε για θέμα προσέλευσης. Ενθουσιασμός ένα πράμα τζαι φλόγα που αφτένει;.

Πάμεν στην ΑΕΚ τζαι στο ΑΠΟΕΛ τωρά. Η ΑΕΚ για όσους ξέρουν εν τα τελευταία χρόνια που πάει καλα. Οι οπαδοί της, μιτσιοί σε ηλικία εν το παραδέχουνται, αλλά οι μεγάλοι τους ξέρουν το πολλά καλά. Ο διοικητικός τους ήγτεης εδούλεψεν επαγγελματικά, έφερεν τους πολλά κοντά σε πρωταθλήματα τζαι έκαμεν τους γήπεδο. Την πρώτη χρονιά που εννά πάει κάτι στραβά η προσέλευση της εννα πάει πολλά κάτω. Επίσης εξεκίνησε που το μηδέν πράμα που σημαίνει ο κόσμος ξιάνει τα εγγλήματα του παρελθόντος που έκαμεν η κυπριακή μάππα. Εννα τα καταλάβουν τα τορασινά όμως.

Τέλευταίο αφήνω το ΑΠΟΕΛ το οποίο λόγω Ευρωπαικών πορειών παίρνει κόσμο (όπως παίρνει τζαι ο Απόλλωνας τζαι ούλλες οι ομάδες αμαν παίζουν Ευρώπη). Η διαφορά με το ΑΠΟΕΛ μπαίνει κάθε χρόνο ομίλους τζαι εν φαίνεται το πρόβλημα. Στα παιχνίδκια όμως στην Κύπρο με πιο μιτσιές ομάδες αλλά τζαι ντέρμπυ υπάρχει τζαι τζιαμέ πρόβλημα. Τούτο στην συγκεκριμένη ομάδα εν φαίνεται, γιατί πολλοι εννα πουν ότι εν δύσκολο να πιένουν σε ούλλα τα παιχνίδκια συμπεριλαμβανομένου των Ευρωπαικών, λόγω οικονομικού.

Οι διοικήσεις φτέσην σε ένα 20% κατεμένα, αλλά η απουσία του κόσμου εν λόγο άλλων πραμάτων. Ο κόσμος έσχει 1000 προβλήματα, έρκουντε συνέχεια κότζινοι τζαι κίτρινοι φακέλοι. Ομάδες στο τέλος της χρονιάς γίνουνται Μπαρτσελόνες. Ένας σοβαρός άνθρωπος γιατί να πάει; Πιοι εν οι πελλοί; Τζίνοι που εν πασην επειδή ξέρουν τούτα τα πράματα; Όξα εμείς που πάμεν τζαι επίσης ξέρουμεν τούτα τα πράματα;.

Φυσικά αν το δούμε τζαι με άλλην οπτική γωνία, ξέρουμεν ότι πλέον οι διοικήσεις εκαταντήσαν τες ομάδες εταιρείες. Κάθε 10 λεπτά μπορούμεν να το καταλάβουμε. Ακόμα τζαι η Ομόνοια που ενεν εταιρεία επί της ουσίας, στην πραγματικότητα το ίδιο ένει.

Ξέρουμεν καταβάθως ότι το ποδόσφαιρο μας πάει που το κακό το σχειρότερο.

Να αρκέψω για την πολιτεία; Είμαι κατά της κάρτας οπαδού τζαι για τούτο το θέμα έχω να αναφέρω ότι ενεν σοβαρά πράματα τούτα. Ακόμα τζαι το ότι είμαι εναντίον εν την είδα σε ΕΠΙΣΗΜΗ εφαρμογή, πράμα που έπρεπε να γίνει για το λόγο ότι εσχει 2 χρόνια λαλούν, λαλούν, λαλού τζαι εν την κάμνουν. Εν σοβαρά πράματα τούτα; Επίσης εν χρειάζεται να γίνει  για τον λόγο ότι κουτσά στραβά τζαι ανάποδα η αστυνομία γνωρίζει τους χούλιγκανς. Τζαι όταν μιλώ για χούλιγκανς, εννοώ τους πραγματικούς χούλιγκανς, που φανατίζουν τον κόσμο με δηλώσεις. Οι άλλοι που κάμνουν τες φασαρίες τζαι καφκάες απλός εν ανθρώποι, που εν μπορούν να καταλάβουν ότι τους χρησιμοποιούν. Είτε ένι ένα σφύριγμα, είτε καφκάς ‘’τιμής’’.

Τούτο γράφω το μόνο τζαι μόνο για άτομα που έν ασχολούντε με αθλητισμό τζαι έχουν την εντύπωση ότι μια κάρτα οπαδού εννα σώσει την κατάσταση. Επίσης γράφω τα για τζίνους που σύρνουν 100% το φταίξιμο στον επαγγελματισμό της κάθε ομάδας.

 Το κυπριακό πρωτάθλημα εν καμένο χαρτί τζαι μόνο με ριζικές αλλαγές εννά φέρει τον κόσμο πίσω στο γήπεδο χωρίς να περιμένει ο κόσμος πρωταθλήματα για να πιένει κάθε ματς.

Αμαν σας άρεσε το άρθρο μου τζαι συμφωνείτε εννα ήθελα να το αναδημοσιεύσετε για να το δεί όσο παραπάνω κόσμος γίνεται. Αν που την άλλη αρέσκουν σας οι προσωπικές μου απόψεις στα δεξία έννα δείτε το κουτί που μπορείτε να κάμετε like στην σελίδα μου.

Share το άρθρο

Like την σελίδα μας

Σχολιάστε

Ελπίδιος Χριστοδούλου

Αρέσκει μου να αρθογραφώ που 15 χρονών. Τωρά είμαι 29 χρονών ματράχαλος. Πιστεύκω ότι το να γράφεις στα κυπριακά, φέρνει πολλά καλλύτερα αποτελέσματα γιατί εν η δυάλεκτος που μιλούμεν τζαι εν αναγκάζουμεν τον νου μας να κάμνει 2 δουλειές (μετάφραση από Ελληνικά στα Κυπριακά). Το blog αυτό εννά έστιαστεί περισσότερο στα κοινωνικά θέματα όπως τζαι εννά βάλλει τους αναγνώστες του σε διάφορους διαλογισμούς.